Koop je Tickets Close

Let op! Firstlook Festival is alleen toefanflkijke voor personen van 12 jaar en ouder!
Show Menu

Over Firstlook Festival

Games

Esports

Market Place

Cosplay

Comics

Hardware & Gadgets

Firstlook is al negen jaar hét gaming-event van de Benelux waar traditioneel begin oktober de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden.

Begonnen in 2008 als kleinschalig game-event voor 1500 bezoekers in de Amsterdamse Westergasfabriek, groeide Firstlook in zeven jaar tijd uit tot een met 24.500 mensen uitverkocht evenement in de Utrechtse Jaarbeurs met een vaste plek op de internationale game-events kalender.

In 2015 onderging Firstlook de grootste metamorfose in haar negenjarige bestaan. Firstlook werd Firstlook Festival: een driedaags evenement met een dag- en avond programmering plus een internationaal eSports toernooi met een prijzenpot van tienduizenden euro’s. Bij Firstlook Festival blijven de premières van de nieuwste games, gadgets en gear het hart van het event. Eromheen kreeg de zeer brede community die gaming kent, de ruimte om haar passie voor zaken als eSports, cosplay, Indies, live streaming, anime en retro te kunnen uiten en delen.

Na het succes van de 2015-editie die door zowel media als bezoekers werd geroemd, wordt het ‘festival-gevoel’ dit jaar alleen nog maar verder uitgebreid. Zo is daar de nieuwe samenwerking met de bekendste Comic Con ter wereld, de New York Comic Con, die Firstlook Festival in staat stelt om premium content vanuit New York live te streamen naar Utrecht. Content die anders voor de Europese bezoekers onbereikbaar was geweest.

VIP Regular Koop Tickets

Games

Op Firstlook Festival kun je de allernieuwste games uitproberen, vaak weken of maanden voordat ze in de winkels liggen! Vanaf medio augustus worden de speelbare games titel voor titel bekend gemaakt. Hou daarom het deze website en onze social media goed in de gaten voor updates!

bekijk de games >

Esports

Ook dit jaar zit Firstlook Festival weer boordevol Esports. Of het nu gaat om professionele toernooien waar de (inter)nationale gaming elite de strijd aangaat of laagdrempelige competities die voor iedere bezoeker toegankelijk zijn, competitief gamen is volop aanwezig!

Koop kaarten >

Market Place

Firstlook Festival kent een uitgebreide Market Place waar je volop merchandise zoals shirts, caps, figurines, comics en games kunt kopen. Ook kun je hier terecht voor nieuwste game-accessories, controller customizations en nog veel meer!

Koop kaarten >

Cosplay

Dankzij onze samenwerkingen met New York Comic Con en Stichting J-Pop biedt Firstlook Festival vele activiteiten voor liefhebbers van cosplay. In de ‘Cosville’ is een programma opgezet met cosplaywedstrijden, workshops, signeersessies en meer!

Koop kaarten >

Comics

Op een evenement als Firstlook Festival kunnen comics natuurlijk niet ontbreken. Er zijn signeersessies met tekenaars en artiesten, live streaming Q&A sessies met tekenaars en acteurs die op de New York Comic Con aanwezig zijn en nog veel meer!

Bekijk Comic Artists >

Hardware & Gadgets

Zonder hardware geen games, dus kan dit niet ontbreken op Firstlook Festival! Gadgetliefhebbers en PC-bouwers kunnen hun hart ophalen met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de leukste gadgets. Er zijn ook volop game-accessoires te proberen en te kopen op Firstlook Festival.

koop kaarten >
VIP Koop Tickets Regular Koop Tickets

Leeftijdrestricties & F.A.Q.

Firstlook Festival is toegankelijk voor ALLE leeftijden!

Sommige stands hebben een eigen toegangsbeleid, afhankelijk van leeftijdrestricties. Let daarom bij de games die je wilt spelen op de PEGI-rating als je nog geen 16 jaar of ouder bent.

Ook competities en win-acties kunnen verbonden zijn aan specifieke regels, houd hier rekening mee wanneer je je wilt inschrijven!

Voor antwoorden op veel veelgestelde vragen kun je terecht op de F.A.Q.-pagina. Zit je vraag er niet tussen? Dan kan je altijd een bericht sturen via ons contactformulier.

Bezoek de F.A.Q. >
Facebook Twitter Youtube Google Plus Download VIP App for Android Download VIP App for iPhone Download VIP App Now!